Skip to main content

Taco-kopper med chili og Quorn fars

En hurtig omgang chili con carne er en stensikker måde at glæde hele familiens maver, og hvis retten serveres i individuelle taco-kopper med en masse spændende toppings, gør det aftensmaden meget sjovere. Du kan justere krydderierne efter dine egne smagsløg.

Til personer 4

30 mins

Midtimellem

424 kcal
(Pr. servering)

15g af fedt
(Pr. servering)

22 g fibre
(Pr. servering)

Vegetarian Quorn Mince product packaging with nutritional information

Lavet med Quorn fars

Rig på protein

Glutenfri

Ingen soja

Ingredienser

  • 300 gr. Quorn fars (1 pakke)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg, hakket fint
  • 1 hvidløgsfed, knust
  • 1/2 - 1 tsk. chillipulver
  • 1/2 - 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 - 1 tsk. kanel
  • 100 ml. grøntsagsbouillon
  • 400 gr. hakkede tomater på dåse
  • En dåse kidneybønner (eller blandede bønner) på 400 gr., drænet for væde
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. tomatketchup
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 spsk. hakket koriander, plus ekstra til pynt
  • 6 spsk. græsk yoghurt
  • 2 forårsløg, (børnene kan hjælpe med forsigtigt at klippe disse i stykker med en saks)
  • 1/2 agurk (børnene kan hjælpe med forsigtigt at skære denne i ringe med en smørkniv)
  • 4-6 store tortillaer
  • 1/4 icebergsalathoved (klippet i strimler med en saks)
  • 8 cherrytomater, skåret i kvarte
  • 100 gr. reven cheddar

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 ºC/350 ºF/gasmærke 4. Varm olien i en stor stegepande med låg. Steg løget og hvidløget i 2 minutter og tilsæt dernæst chilipulver, spidskommen og kanel og steg i yderligere 1 minut. Hæld Quorn farsen i stegepanden og bland det godt med krydderierne. Lad det stege i 1 minut.
  2. Tilsæt grøntsagsbouillon, hakkede tomater, bønner, tomatpuré, tomatketchup og oregano. Krydr efter smag med lidt salt og friskmalet, sort peber og rør korianderen i blandingen. Læg låg på stegepanden og lad det hele simre i 10 minutter.
  3. Gør dine toppings klar ved at blande yoghurt, forårsløg og agurk. Sæt blandingen i køleskabet, indtil retten skal serveres.
  4. Nu skal taco-kopperne laves - brug en udstikker eller et glas med en diameter på 12 cm til at udstikke cirkler i tortillaerne. Udstik så mange som muligt. Læg hver af disse cirkler i bunden af en muffinform, der har mindst 6 huller. Sæt muffinformen i ovnen i 12-14 minutter, indtil tortillaerne er gyldne og sprøde.
  5. Så er det tid til at servere den færdige ret - sæt din chili con carne og de varme taco-kopper på bordet og gør det samme med yoghurten, salaten, tomaterne og den revne ost, der serveres i separate skåle. Hæld lidt Quorn chili con carne i din taco-kop, og lad alle omkring bordet vælge præcis de toppings, de har lyst til.

Chefs tip

Hvis du gerne vil undgå madspild og lave store taco-kurve i stedet for taco-kopper, så kan du prøve at lægge et stykke bagepapir i en forvarmet ovn (170 ºC/325 ºF/gasmærke 3) og sæt en let smurt, metalskål ovenpå; denne skal måle ca. 10-12 cm. i diameter og 10 cm. i højden (en anden ovnsikker beholder eller kande kan også bruges). Læg en hel tortilla, der måler ca. 25 cm. i diameter over skålen eller beholderen og varm den i ovnen i ca. 6-8 minutter, indtil den er sprød. Løft forsigtigt tortillaen af skålen eller beholderen og gentag processen, alt efter hvor mange taco-skåle, du skal bruge. Lad taco-skålene afkøle, indtil de skal serveres.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter