Taco-kopper med chili og Quorn fars
En hurtig omgang chili con carne er en stensikker måde at glæde hele familiens maver, og hvis retten serveres i individuelle taco-kopper med en masse spændende toppings, gør det aftensmaden meget sjovere. Du kan justere krydderierne efter dine egne smagsløg.
Til personer 4
30 mins
Midtimellem
424 kcal
(Pr. servering)
15g af fedt
(Pr. servering)
22
g fibre
(Pr. servering)
Lavet med Quorn fars
Rig på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 gr. Quorn fars (1 pakke)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg, hakket fint
- 1 hvidløgsfed, knust
- 1/2 - 1 tsk. chillipulver
- 1/2 - 1 tsk. stødt spidskommen
- 1/2 - 1 tsk. kanel
- 100 ml. grøntsagsbouillon
- 400 gr. hakkede tomater på dåse
- En dåse kidneybønner (eller blandede bønner) på 400 gr., drænet for væde
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. tomatketchup
- 2 tsk. tørret oregano
- 2 spsk. hakket koriander, plus ekstra til pynt
- 6 spsk. græsk yoghurt
- 2 forårsløg, (børnene kan hjælpe med forsigtigt at klippe disse i stykker med en saks)
- 1/2 agurk (børnene kan hjælpe med forsigtigt at skære denne i ringe med en smørkniv)
- 4-6 store tortillaer
- 1/4 icebergsalathoved (klippet i strimler med en saks)
- 8 cherrytomater, skåret i kvarte
- 100 gr. reven cheddar
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 ºC/350 ºF/gasmærke 4. Varm olien i en stor stegepande med låg. Steg løget og hvidløget i 2 minutter og tilsæt dernæst chilipulver, spidskommen og kanel og steg i yderligere 1 minut. Hæld Quorn farsen i stegepanden og bland det godt med krydderierne. Lad det stege i 1 minut.
- Tilsæt grøntsagsbouillon, hakkede tomater, bønner, tomatpuré, tomatketchup og oregano. Krydr efter smag med lidt salt og friskmalet, sort peber og rør korianderen i blandingen. Læg låg på stegepanden og lad det hele simre i 10 minutter.
- Gør dine toppings klar ved at blande yoghurt, forårsløg og agurk. Sæt blandingen i køleskabet, indtil retten skal serveres.
- Nu skal taco-kopperne laves - brug en udstikker eller et glas med en diameter på 12 cm til at udstikke cirkler i tortillaerne. Udstik så mange som muligt. Læg hver af disse cirkler i bunden af en muffinform, der har mindst 6 huller. Sæt muffinformen i ovnen i 12-14 minutter, indtil tortillaerne er gyldne og sprøde.
- Så er det tid til at servere den færdige ret - sæt din chili con carne og de varme taco-kopper på bordet og gør det samme med yoghurten, salaten, tomaterne og den revne ost, der serveres i separate skåle. Hæld lidt Quorn chili con carne i din taco-kop, og lad alle omkring bordet vælge præcis de toppings, de har lyst til.
Chefs tip
Hvis du gerne vil undgå madspild og lave store taco-kurve i stedet for taco-kopper, så kan du prøve at lægge et stykke bagepapir i en forvarmet ovn (170 ºC/325 ºF/gasmærke 3) og sæt en let smurt, metalskål ovenpå; denne skal måle ca. 10-12 cm. i diameter og 10 cm. i højden (en anden ovnsikker beholder eller kande kan også bruges). Læg en hel tortilla, der måler ca. 25 cm. i diameter over skålen eller beholderen og varm den i ovnen i ca. 6-8 minutter, indtil den er sprød. Løft forsigtigt tortillaen af skålen eller beholderen og gentag processen, alt efter hvor mange taco-skåle, du skal bruge. Lad taco-skålene afkøle, indtil de skal serveres.