DET STARTER MED DIN SUNDHED
Vi går op i, hvad du spiser. Vi ønsker, at du føler dig godt tilpas og ikke bliver ramt af heldbredsmæssige problemer på grund af fedme. Samtidig vil vi gerne stoppe klimaforandringerne. Overforbrug af kød fører til intensiv kødproduktion, hvilket igen fører til udledning af store mængder kuldioxid. Det har vores planet ikke godt af. Så tak fordi du gør en forskel og tager dig af dig selv og planeten.
ET MINDRE AFTRYK PÅ MILJØET
Vi ønsker, at hele vores produktionskæde skal være bæredygtig. Derfor dyrker og høster vi vores protein, Quorn mycoprotein, i enorme fermentorer. Det gode ved denne proces er, at det er meget bedre for klimaet end dyrehold, fordi det kræver mindre vand, producerer færre drivhusgasser og kræver betydeligt mindre jord.
Quorn® er det første, globale brand, der tilbyder alternativer til kød, som har opnået en tredjepartscertificering af sine kulstofaftrykstal; vi kan med stolthed sige, at over 60 % af vores produkter har opnået certificeringen Carbon Trust Footprint.
90%
CO2-udledningen af Quorn fars er mere end 90% lavere end oksekød†[1]
84%
I 2023 viste vores lokaliteters energirelaterede CO2-udledninger en reducering på 84% sammenlignet med vores udgangspunkt fra 2012[2]
Datakilder: † Globalt gennemsnit, 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 2. Rapport om vores net positive-tilgang (2024)
Bæredygtighedsberegner
Det kan virke overraskende, hvor stor indflydelse på vores planet og dit helbred, det kan have at spise kødfrit. Det er ikke bare mængden af kalorier og mættet fedt, du sparer, også dit CO2-aftryk bliver væsentligt lavere.†[1][2]
2 personer, der spiser et kødfrit måltid, sparer
CO2-udledning svarende til at koge 388 kedler vand
Samme antal kalorier som i 1 chokoladekiks
Vand svarende til 8 dage for en person
Fedt svarende til 2 tsk. smør
Datakilder: † Bæredygtighedsberegneren benytter data fra en variation af proteiner fra kød sat op mod proteiner fra kødfri alternativer, 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023), 2. McCance and Widdowson (2019)
Rapport om vores net positive-tilgang
Læs om alt det, vi allerede har opnået, og få mere at vide om den spændende udvikling og innovative tiltag, der hjælper Quorn på vejen til at blive endnu mere bæredygtig. Få mere at videBæredygtig palmeolie
Palmeolie er en alsidig råvare, der er god at bruge, fordi den kun skal bruge det halve areal af andre olieproducerende afgrøder. I nogle dele af verden er ulovlig og uansvarlig dyrkning dog en klar årsag til afskovning, sociale konflikter og problemer med menneskerettigheder. Dette kan ikke fortsætte.
Vi er medlemmer af og støtter op om Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO)
Vi benytter kun palmeolie, der er certificeret bæredygtig, og det har vi gjort siden 2014
Vi 'går forrest' i brugen af bæredygtig palmeolie som klassificeret af Verdensnaturfonden (WWF)
Beskyttelse af vandressourcer
I mange dele af verden er vand en knap ressource, som er under stigende pres i takt med den voksende globale befolkning.
7,8x højere
Vandforbruget på oksekød† er 7.8 gange højere end Quorn fars†[1]
1,9x højere
Vandforbruget på kylling† er 1.9x højere end Quorn stykker†[1]
19%
I 2023 viste vores lokaliteters vandforbrug‡ en reducering på 19% sammenlignet med vores udgangspunkt fra 2012[2]
Datakilder: † Globalt gennemsnit, ‡ Per ton produktion 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023), 2. Baseret på Quorn Foods Rapport om bæredygtige tiltag 2023
SLÅ DÉN, KØD!
Quorn spaghetti bolognese har 90% mindre mættet fedt end kødversionen†[1]
Datakilder: † Globalt gennemsnit, 1. McCance and Widdowson (2019)