Skip to main content

Moderne biksemad

Skal du lave mad til familien og vennerne derhjemme? Så prøv denne opskrift på hollandsk kartoffelmos og Quorn stykker, hvis du genre vil byde på et varmende, vegetarisk måltid.

Til personer 2

45 mins

Midtimellem

532 kcal
(Pr. servering)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Lavet med Quorn stykker

Rig på protein

Glutenfri

Lavt indhold af mættet fedt

Ingredienser

  • 200 gr. Quorn stykker
  • 300 gr. kartofler, skrællede og skåret i mundrette stykker
  • 3 spsk. olivenolie
  • 150 gr. gulerødder, skrællede og skåret i skiver
  • 200 gr. løg, tyndt skåret
  • 100 gr. friske ærter
  • 1 tsk. tørret timian
  • Til radiseblandingen:
  • 20 gr. radiser, skåret i skiver
  • 20 gr. rødløg, skåret i skiver
  • 20 gr. rødkål, skåret i skiver
  • 1 stang selleri, hakket

Fremgangsmåde

  1. Læg kartoflerne i en stor gryde og dæk dem med koldt vand. Kog kartoflerne indtil de er møre og hæld derefter vandet fra gryden, (gem lidt af vandet til senere). Mos kartoflerne sammen med 2 spsk. olivenolie og tilføj lidt af kartoffelvandet, indtil det hele bliver til en blød og jævn mos.
  2. Bland alle ingredienserne til radiseblandingen.
  3. Varm den resterende olie i en wok eller stegepande og tilføj gulerødder og løg. Steg grøntsagerne i 5 minutter ved høj varme. Skru ned for varmen og tilføj Quorn stykker, ærter, timian og halvdelen af radiseblandingen. Steg det hele i 3 minutter, og tilføj derefter de moste kartofler.
  4. Fordel retten mellem to tallerkener og slut af med at hælde den resterende radiseblanding over.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter