Butterdejsrulle med Quorn Stykker
Denne kødfri festklassiker vil tænde julelysene i dine venner og families øjne. Den tørre cider, champignonerne og kastanjerne giver butterdejsrullen masser af aroma og smag.
Til personer 4
0 mins
Midtimellem
637 kcal
(Pr. servering)
Lavet med Quorn stykker
Rig på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mættet fedt
Ingredienser
- 200 g Quorn stykker
- 1 spsk vegetabilsk olie
- 1 mellemstort løg, fint hakket
- 2 hvidløgsfed, fint hakkede
- 125 g champignoner, rengjorte og skåret i tern
- 100 g kastanjer, groft hakkede
- 2 spsk frisk salvie, fint hakket
- 440 ml tør cider
- 100 ml kaffefløde
- 2 tsk majsmel opløst i 2 spsk koldt vand
- Salt og sort peber efter smag
- 400 g færdiglavet butterdej
- 1 æg, pisket let til at pensle dejen
Fremgangsmåde
- Varm olien i en stegepande og steg løget langsomt, indtil det er blødt. Tilføj champignonerne og hvidløget og steg i yderligere 2-3 minutter.
- Tilføj salvien og cideren og bring blandingen i kog; lad den derefter simre i 5-10 minutter, eller indtil væden er reduceret til ca. det halve. Rør Quorn Stykkerne, kastanjerne og kaffefløden i blandingen. Tilføj majsmelet og rør godt, indtil saucen tykner. Tag panden af varmen, lad den køle og sæt den så i køleskabet i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200°C/400°F/gasmærke 6.
- Rul butterdejen ud, indtil den er ca. ½ cm tyk og er nogenlunde firkantet. Hæld blandingen med Quorn Stykkerne ned i midten af dejen. Fold herefter dejen over blandingen og form en rulle. Stop kanterne kanten af dejen grundigt sammen og fold dem i hver ende af rullen, så det er helt tæt. Pensl med rigeligt pisket æg og læg så rullen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag rullen i midten af ovnen i 30-35 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.
Serveres med et udvalg af sæsonens grøntsager.