Nyd smagene fra det afrikanske køkken med Quorns opskrift på marokkansk tagine.
Til personer 4
25
mins
A Little Effort
524 kcal (Pr. servering)
15g af fedt (Pr. servering)
Ingredienser
350 g vegetariske Quorn stykker
1 spsk olivenolie
1 rødløg, fintsnittet
2 hvidløgsfed, knust eller finthakket
1/2 tsk stødt spidskommen
1-2 spsk harissa, alt efter hvor stærk du kan lide din mad
75 g tørrede aprikoser, grofthakket
400 g hakkede tomater på dåse
1 gul peberfrugt, med kernerne fjernet og grofthakket
1 rød peberfrugt, med kernerne fjernet og grofthakket
400 ml kogende grøntsagsfond
400 g kikærter på dåse, drænet
125 g cherrytomater, skåret i halve
salt og friskmalet sort peber
2 spsk grofthakket koriander, plus ekstra til pynt
200 g couscous til servering
1/2 tsk salt
1 spsk olivenolie
200 ml kogende vand
Fremgangsmåde
Varm olien op i en stor gryde og lad løgene simre i 5 minutter, eller indtil de begynder at blive bløde.
Tilføj de vegetariske Quorn stykker, hvidløg, spidskommen og harissa og lad det stege i et minuts tid
Tilføj derefter abrikoserne, dåsetomaterne og peberfrugterne til gryden og rør rundt. Hæld grøntsagsfonden over og få det op at koge. Krydr efter behov, dæk gryden til og lad det koge videre i 5 minutter
Tilføj kikærterne og cherrytomaterne og kog, indtil grøntsagerne er lige akkurat møre. Krydr efter behov med salt og friskmalet sort peber
Vend couscouskornene i en smule salt og olivenolien og tilføj så 200 ml kogende vand, rør rundt og stil det til side, så kornene langsomt kan absorbere væsken
Rør korianderen ind i taginen og servér med couscousen. Pynt retten med et par korianderblade